torsdag 4. august 2011

Tilbud på kløv!

Vi har tilbud på kløv fra Kennel! - 50% så lenge vi har i Din beste venn Oppegård!

Kløv er en slags ryggsekk for hunder. Praktisk når dere skal på langtur slik at hunden kan bære sin egen mat. På kortere turer kan for eksempel hunden gjøre en liten jobb ved at den bærer termos og matpakken. Mange hunder syntes det er veldig stas å kløve, men det krever en positiv innlæring og tilvenning fra deg som eier.

Start med tom kløv. La hunden kjenne på det å ha på seg noe som beveger seg litt når den går. Ros den når det ser ut som om den ikke bryr seg om kløven. Ofte roser vi en hund som ikke liker å ha på kløv når den for eksempel nekter å røre seg fordi det er uvant. Vi ønsker å fortelle hunden at "dette er da ikke noe problem", men ender kanskje i stedet med å belønne at hunden ikke vil gå så lenge den har på seg kløven.

For å bygge ut kløven litt kan man bruke avispapir eller tørkeruller. Ting som ikke veier noe, men som fyller kløven. Etter hvert som hunden takler kløven kan man begynne å legge i ting som veier litt mer. HUSK! Det skal være lik vekt i begge vesker. Hunden må også gradvis trenes opp til å bære tyngre last og bør ikke bære noe tungt før den er ferdig utvokst, noe som varierer for de ulike rasene, men ca fra 18 til 24 måneder.






Lykke til! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar