torsdag 7. juli 2011

Bronsemerkeprøve

Hei igjen!

Forrige torsdag avsluttet Din beste venn bronsemerkekurs. Bronsemerke kan kanskje defineres som den laveste "klassen" i lydighet. Prøven arrangeres som oftest etter endt kurs, og er ikke en klasse på stevner som de fire andre lydighetsklassene, LP1, LP2, LP3 og Elite. Navnet bronsemerkeprøve kommer av at man får et lite merke i bronse dersom man greier prøven.

Kurset vårt har gått over 10 kurskvelder inkludert prøvekvelden. Det var seks, glade jenter (damer) med seks ulike hunderaser som deltok. Alle raser og blandinger kan delta, og på dette kurset var det Toller, Cocker Spaniel, Manchester terrier, Cairn terrier, Welsh springer spaniel og Lagotto.

På selve prøven blir man bedømt i seks ulike øvelser samt helhetsinntrykk. Dommeren må være autorisert NKK dommer for at prøven skal være gyldig. På http://www.nkk.no/ kan du lese mer om øvelsene og prøven.

Vi har jobbet mye med øvelsene på kurs. En annen ting vi har hatt mye fokus på er å legge vekk alle "hjelperne" som dobbeltkommandoer, lokking og fristing, og heller la hunden jobbe mer. Gjøre først, deretter få, krevde litt omstilling i tankegangen for mange.

Vi hadde generalprøve, og hundesprint som ble vunnet av en av kursets minste: Manchester terrieren, Winnie!

På selve prøvedagen var det mye nerver ute og gikk! Alt ble plutselig veldig alvorlig, og bekymringene stod i kø.  -Tenk om hunden min løper ut og tisser! - Blir den forstyrret av valpekurset der borte?, - Begynner det virkelig å regne?! Da kan jeg dra hjem i alle fall...;) Været kan man ikke gjøre noe med, og det var ikke helt på vår side akkurat den kvelden. Uventede ting kan desverre også skje, og siden det er hunder vi holder på med kan man aldri være helt sikker på hvilke "nett" hunden er på. Alt i alt var det mange flinke hunder og eier i aksjon, og noen ble inspirert til å ville trene mer.

To av de som var veldig fornøyde med dagen:


Karen og Ollie, og Anne og Winnie


Takk for hyggelig kurs! Håper mange av dere fortsetter å trene!


                                                                                   -Ida-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar