torsdag 19. mai 2011

Hund i bil

Hei igjen!

Nå er sommeren rett rundt hjørnet, og mange av oss skal ut å reise og hunden er ofte med. Husk på hvor varm bilen blir på veldig kort tid.

På oversikten under ser dere hvor varmt det blir inne i bilen selv med tilsynelatende "lav" temperatur utenfor:


Hver eneste sommer er det hunder som blir forlatt i bilen for kortere eller lenger perioder og for noen av dem ender det på verst tenkelig måte. Mange husker sikkert saken som var oppe i media for noen år siden med de tre hundene som  døde i bilen mens eieren var inne og handlet på Ikea (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1929772.ece). Min personlige mening er at dette er tankeløsehet og ikke uvitenhet. En grusom skjebne for de tre hundene og en skikkelig oppvekker for oss hundeeiere!

Så når varmen kommer la hunden være hjemme om du har tenkt deg ut på lengre handleturer, besøk eller liknende. Må hele gjengen være med på shopping kan du jo parkere Far og hunden på en benk i skyggen. Da vet du at hunden er trygg, og handleturen er jo så mye bedre uten en gjespende mann som demonstrativt tar på alt, kommenterer og river ned alle tingene i yndlingsbutikken din i et desperat forsøk på å få deg til å rømme derfra (håper ikke bare det er jeg som har det sånn...?)  I så fall er mitt tips å overse denne uønskede atferden.

Dersom du skal på hundetrening/kurs (det må du jo!), stevne eller andre morsomheter sammen med hunden din hvor du kan sørge for at den har tilsyn har Din beste venn blandt annet gitter til bilvindu, friluftskrok, burvifte, burkopp, jordskrue og tjorewire. Kom innom for en kikk!

-Ida-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar